ÇALIŞMA İZNİ MUAFİYETİ BAŞVURU SİSTEMİ HAKKINDA

Sayın Üyemiz,

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden (TOBB) Odamıza gelen yazıda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından iletilen yazıya atfen, çalışma izni ve çalışma izni muafiyetlerine dair iş ve işlemleri düzenleyen 6735 sayılı Uluslararası İşgücü Kanunu'nun, 13/8/2016 tarihli ve 29800 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiş olduğu, ülkemizde çalışmak isteyen yabancılara ilişkin çalışma izin taleplerinin Bakanlık tarafından değerlendirildiği ve istemi uygun bulunanlara çalışma izni verildiği bildirilmiştir.

Bu kapsamda, "Çalışma İzni Muafiyeti Başvuru Sistemi"nin 01.10.2022 tarihi itibariyle kullanıma açılmış olduğu, çalışma izni başvuru muafiyetlilerine ilişkin başvuruların https://emuafiyet.csgb.gov.tr adresinden çevrimiçi olarak alınmaya başlandığı belirtilmiştir.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Uluslararası İşgücü Genel Müdürlüğü'nün ilgili yazısı için tıklayınız.

Konuya ilişkin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Uluslararası İşgücü Genel Müdürlüğü web duyurusu için tıklayınız.

Bilgilerinize önemle duyurulur.