SAYISAL TAKOGRAF- ODAMIZ SAYISAL TAKOGRAFLARDA KULLANILAN SÜRÜCÜ, SERVİS VE ŞİRKET KARTLARININ DÜZENLENMESİ İLE İLGİLİ BAŞVURULARI ALMAYA BAŞLAMIŞTIR!!!

SAYISAL TAKOGRAF

DUYURU!!!

ODAMIZ SAYISAL TAKOGRAFLARDA KULLANILAN SÜRÜCÜ, SERVİS VE ŞİRKET KARTLARININ DÜZENLENMESİ İLE İLGİLİ BAŞVURULARI ALMAYA BAŞLAMIŞTIR.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ nin, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile imzaladığı 05.01.2022 tarihli Protokol’ e istinaden, Odamız Uluslar arası Karayolu Taşımacılığı Yapan Araçlarda Kullanılan Takograf Cihazları Hakkında Yönetmelikte belirtilen sayısal takograflarda kullanılmak üzere sürücü, servis ve şirket kartlarının ve bunlara ilişkin hizmetlerin verilmesi konusunda yetkilendirilerek başvuruları almaya başlamıştır.

Sayısal takograf kartı almak isteyen sürücü/şirket ve servisler başvurularını https://staum.tobb.org.tr/WEB/login.xhtml internet adresinden yapmaları gerekmektedir.

Başvuru yapılırken başvuru merkezi olarak Şereflikoçhisar Ticaret Odası belirtilmiş ise kart teslimleri için Odamız takograf hizmet birimimize müracaat edilir.

• Sayısal Takograf Sürücü Kartı başvuruları için kişinin e-devlet şifresine sahip olması gerekir.

Başvuru işlemleri detaylı bilgi için aşağıdaki kılavuzları indiriniz.