İZMİR/TORBALI'YA İNCELEME GEZİSİ DÜZENLENDİ, YÖNETİM KURULU BAŞKANI LEVENT KOÇAK GEZİ HAKKINDA BİLGİ VERDİ.

Eklenme Tarihi : 19-09-2019

İlçemiz Organize Sanayi Bölgesi’ne, Sebze kurusu tesisi ile Domates Salça fabrikasının kurulması planlanıyor.

İlçemize kurulması Planlanan Sebze Kurusu Tesisi ile Domates Salça Fabrikası için de; Ticaret Odası Başkanlığı, Ziraat Odası ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün organizesiyle birlikte İzmir Torbalı’ya bir gezi düzenlendi.

Geziye; Ticaret Odası Başkanı Levent Koçak, Ziraat Odası Başkanı Hikmet Bozkurt, ilçe Tarım ve Orman Müdürü Şenol Görgülü ile İlçedeki üreticiler katıldı.

Gezi dönüşünde de; Ticaret Odası’nda yapılan basın toplantısıyla, kamuoyuna duyurmak için İlçede kurulması planlanan tesis ve fabrika hakkında bilgiler aktarıldı.

Torbalı’daki kurutma tesisi ile Domates Salça fabrikalarını gezdiklerini, konularla ilgili oldukça büyük bir fikir sahibi olduklarını belirten Ticaret Odası Başkanı Levent Koçak; verimli bir gezi olduğunu, bu konuyla ilgili çalışmaların İlçemizde %70’ine yakın kısmının bittiğini, çalışmaların devam ettiğini ve Sebze kurutma tesisi ile Domates Salça Fabrikalarının OSB’ye kurulacağını özellikle belirtti.

LEVENT KOÇAK;
Toplantıda ilk sözü alan Ticaret Odası Başkanı Levent Koçak, gezi hakkında bilgiler aktardı.
Koçak konuşmasında; “6 Eylül Cuma Günü Şereflikoçhisar Ticaret Odamız, Ziraat Odamız ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile organize ettiğimiz İlçemizde kurmayı planladığımız, sebze kurusu ve domates salça fabrikası ile ilgili ön bilgi ve araştırmalar için İzmir’in torbalı İlçesine bir seyahat düzenledik girişimci ve üretici arkadaşlarımızla birlikte.
Amacımız; Birlik ve beraberlik içerisinde herkesin kendi uzmanlık alanında biraraya gelerek Şereflikoçhisar’a yapılacak her türlü hizmetin daha kaliteli, daha hedefine, amacına ulaşabilmesi açısından uzman kişilerle birlikte gitmeyi düşündük. Ticaret Odası olarak, fiili olarak gittiğimiz yerlerde fabrikaların fiziki yapısı, ticari durumlarıyla alakalı kısımlarında incelemelerde bulunduk.
Ziraat Odamız, üretim aşamasında çiftçilerin orada nasıl randımanlı, verimli bir şekilde ürün elde ettiklerinin tespitinde bulundu. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’müz de mühendis arkadaşlarımızla teknik konularda karşılıklı fikir teatisinde bulundu.
Bizleri orada ağırlayan Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun’a, Meclis Başkanı Erhan Aksoy’a, Torbalı Ziraat Odası Başkanı Yılmaz Girgin’e, Torbalı İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hakan Karakaya’ya, Torbalı Ticaret Odası Genel Sekreteri Bahadır Yılmazer’e, BT Food Kurutma Tesisi ve tat Salça fabrikasındaki ekibe teşekkür ediyoruz.
Çok verimli bir gezi oldu. Bu gezi sırasında, bazı tavırları yıkma açısından, bir vizyoner yapıya sahip olduk. Çok korkulacak, büyütülecek bir olay değil. Biz üretim aşamasında yaptığımız süre içerisinde, biz başarıyı elde edeceğiz.
Sebze kurusu ve salça fabrikası ile ilgili çalışmalarımızın %70’ine yakın kısmını bitirdik. Ekonomik ayak olarak, devletin buradaki yatırım aşamasının destekleriyle birlikte, inşallah Organize Sanayimizde bütün altyapı işlemleri bittikten sonra ilk temel atmasını da Şereflikoçhisar halkı yapacak. Biz bu yatırımı Şereflikoçhisar’a kazandıracağız.
O tesisleri görmekteki amacımız; Demekki bir yerlerde bunlar başarmış. Biz aynı başarıyı burdada sağlayacağız. Bu başarıyı bizim sağlayabilmemiz için birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmemiz lazım. Özellikle Şereflikoçhisar Ticaret Odası Başkanlığına seçildiğim günden itibaren benim en çok önem verdiğim konu budur. Ben birlik ve beraberlikle hareket etme taraftarıyım. Hiçbir şekilde ferdi, şahsi olarak ön plana çıkıpta bir şeylerin peşine düşmedik.
Kurutma ile ilgili biz bir farkındalık oluşturacağız. Biz Tuz Gölü üzerinde kurutacağız. Bunu söyleyince şaşırdılar. Onlar tarlaya seriyorlarmış. Aşağı yukarı 7 günde kurutuyorlarmış, biz onu belki 3 günde kurutacağız. Büyük ihtimalle kendileri de buraya gelecekler. Pazar hususunda yurtdışı ağırlıklı olacak. Pazarla ilgili sıkıntımız olmayacak.
Biz Odalarımızla, Kaymakamımız, Belediye Başkanımızla birlikte, nasıl yapacağız? diye oturup karar vereceğiz ve ilçede bir ilki gerçekleştireceğiz.”dedi.